Det var värt att vänta till 5 då Melodifestivalens efterfest tog slut!

21.03.2019 kl. 23:10
9-10 mars

Mia såg Johan Gunterbergs story att han och gänget redan är på efterfesten så det var första målet att vänta på. Så går det när man inte sticker genast. Det gick fort från Lidingö. Vi träffade många finalister som var på väg till efterfesten. John Lundvik hade ett kamerateam, reportrar och vakter in på Berns. En fördel med Berns att man hör musiken fast man är utanför. Nackdelen är att jag missade när De vet du kom. När min kompis såg Tomas på röda mattan så blev jag så glad att jag kramade honom. Sen ville de också göra det.

- Vilken välkomstkommite
- Ska du vara på Stjärnornas stjärna?
- Ja
- Ska du vara på Let's dance?
- Bara några gånger
Jag gillade det inte alls. Men Mia förstod det är mycket jobbigare och fysiskt tyngre än det andra. Frågade om en bild som jag fick. Maria & Mathilde ville vara en bild med honom. Sen tog han fram snapchat i sin iphone och ville ta en selfie med alla. Det heter groupie enligt Samir & Viktors låt när man tar selfie med flera.

Bilder som jag tagit med folk utanför efterfesten https://www.instagram.com/p/Bu4tFP1A_sn/

Det var ganska tråkigt och kallt när det inte kom eller gick någon intressant person. Rökrutan var också ganska tråkig att kolla in när man inte kände någon där. Maria var trött och Mathilde följde med efter klockan var 3. Men några intressanta träffade vi före de gick.

Blev glad när Johan & Chris från De vet du kom med Frasse. Johan sa:
- Vi sågs senast på Rockoff på Åland
- Ja
- Men iår blir det inget Rockoff på åland. Vi har varit där många gånger.
- Okej, jag kan åka till Sverige istället. Var är DJ hunk? Var han inte med er?
- Han följde inte med på efterfesten men vi har Frasse med.
- Okej men han var med hos Frasse?
- Ja

Dumt att tro på killarna! DJ Hunk syns ju här! https://www.youtube.com/watch?v=1OBS-nufdgg


Mia tog bilder. Sen kom Tor också men jag trodde på killarna så jag tänkte inte på att kolla runt om jag skulle se Fredrik någonstans. Tor sa: Allt finns i min vloggkamera. Sen blev det bild med Tor också. Christel var med hela natten och var glad när hon lyckades träffa Eric som kom från efterfesten med en kille. Han hade bråttom så det blev bara bild med mig och inte med Christel. Hon gick efteråt.

En annan glädjestund var när Robin Stjernberg kom ut och jag lyckades träffa honom också. Han hade lite bråttom också. Han ringde ett samtal och väntade på en bil. Mia tänkte också gå efter hon har träffat Emil & Linda Marie men hon ändrade sig och ville träffa Mohombi också.

Jag & Mia samlade på efterfestband när folk lämnade efterfesten. Jag fick Tommys från Arvingarna. Vi fick från Anis don Demina och hans kompis. Tog några selfies före och efter jag träffade på Carl Philip Landin.
- Vad har du gjort på Mello? Jag vet att Pierre har bytt jobb
- Jag hjälper Pierre
- Okej
- Den här passar bättre på dig sa han och satt en glitterhatt på mitt huvud.

Selfies och andra bilder med folk som har varit på efterfest https://www.instagram.com/p/Bu4vd-sguyg/


Såg Pierre gå förbi mig utan att jag hann säga något till honom. Tidigare också John Lundvik som smet iväg själv. Efterfesten stängde 5 och det kom ut mycket folk.  Jag har sett Tomas instastory och därav min dummma fråga. Hittade honom i ett sällskap med killar och tjejer efter pratat med Jon Henrik med Mia.
- Har du din bil i närheten?
- Är du galen? Jag har bara druckit en öl.
Sen ringde Tomas men fick inte tag i någon. Sällskapet bestämde de skulle gå till Max och äta.


Bra att jag stannade. De sista intressanta som lämnade efterfesten var Tobbe Ek och Krista Siegfrids. Vi blev så glada att träffa dem igen. Sen lämnade vi Berns. Vi gick till tunnelbanan och åkte till T-centralen där skilde våra vägar åt. Sa hejdå till Mia och åkte till Medborgarplatsen där jag gick till Mathildes lägenhet. Sov ca 4h. Mathilde & Maria sov när jag kom och när jag gick. Lämnade glitterhatten i Mathildes lägenhet. Åkte tunnelbanan till Tcentralen.

Åkte buss till Kapellskär och färja till Mariehamn.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Let's dance premiär gick inte enligt planerna!

22 mars

Skrev till Mathilde och trodde det var bråttom så jag åkte tunnelbanan till Medborgarplatsen. Fick veta när hon skulle komma med buss och ångrade att jag inte gick från Slussen. Det var ju bara en station så jag skulle hinna gå. Men blev bara att vänta på henne. När hon gick av bussen gick vi till lägenheten. Jag lämnade av väskan och bytte kläder. Mathilde skulle sminka sig också så jag kollade upp tider.

Maria skrev och hon tyckte vi åker fett tidigt men jag vill vara i tid eftersom vi inte visste hur tidigt man ska vara där och om det fri placering eller inte. Mia skrev också. Vi hann med 76 bussen som gick 16:19 och var 16:36 utanför Radiohuset och Mia var klar då och klev på. 16:43 var bussen i Frihamnen. Vi gick till Magasin 7 och köade. Det var 3 personer före oss. Tjejerna var oroliga hur Maria skulle hinna.

https://www.nortic.se/dagny/event/21166?fbclid=IwAR3fW8XXjTu0XhqsPAjOJiJqNdcAWYqKNl6LaKXtdjvkwIm_fSgLZWdTBL0

17:24 gick hon hemifrån. Då var det redan lång kö bakom. Jag var uppspelt för att jag längtade så mycket att se Tomas igen. Dessutom kul att se dansarna igen. 17:33 gick Marias buss och hon bytte i Gullmarsplan och Slussen för att vara 18:40 i Frihamnen. Vi som var i kön blev insläppta 18. Men före det gick alla som varit på genrep ut. Vi kände inte igen någon. Förutom några dansare och deltagare. Dessutom såg Mia Tomas när han pratade med Proppen. Idiotvakten såg vi också.

Innan vi blev insläppta gick en vakt igenom alla med metalldetektor runt hela kroppen. Jag fick alla biljetter för att jag har bokat tre sen gick vi till garderoben. Sist in där alla sponsorerna stod och en kiosk där man kunde köpa snacks och wraps och dricka. God morgon juice hade smakprov på juice och en tävling där man kunde vinna VIPbiljetter om man namnger en dans som Alexander Svanberg dansar på en skärm.

God morgon juice reklamen syns här https://www.tv4.se/lets-dance

Mia gick genast och köa för att komma in i studion därefter men jag och Mathilde blev kvar länge för att vänta på Maria. Jag sa när jag såg att Maria skickade en selfie till mig att Mathilde skulle ut och se om hon hittar henne. Det gjorde hon och kunde komma med in. När vi skulle hitta våra platser har någon redan tagit dem så vi pratade med en publikvärd som sa att vi skulle vänta utanför trappan tills de löser det.

När öppningsnumret var klart så fick vi veta att det fanns några platser på A lediga. Jag blev glad för det var bra platser bakom Dragans kamera tyckte jag. Men på vägen dit såg vi Mia på C där det fanns också några lediga platser som Maria & Mathilde ville hellre ha. Jag gillade inte att ha skymd sikt men de ville inte heller att jag ska sitta på en annan plats.

Dansnumren https://www.instagram.com/p/BviAB27g99s/

Innan direktsändningen skulle börja pratade studiomannen vad man ska tänka på, vad man får och inte får göra. Sen kom alla dansarna och deltagarna upp och nedför trappan mellan A & C. Maria sa Hej till alla och filmade med snapchat samtidigt. Jag sa också Hej och fick respons tillbaka. Calle, Tobias, Sigrid och Linn kände igen en. Mendez också. Tilde de Paula Eby och David Helenius välkomnade publiken och tittarna och sedan juryn.

Sen presenterades ett danspar som dansade efter ett förinspelat klipp. Därefter jurybedömning, prat i greenroom innan de fick poäng. Så var det nästa pars tur. Så höll det på hela kvällen med flera pauser. Under en pratade jag med Viktor, under en annan med Erik Segerstedt som kände igen mig och kom ihåg kryssningen på Birka och Marika som fick en hälsning av honom. När genomgången har varit så avslutades premiären och då hade Viktor så jävla bråttom att han hade bara tid med en selfie.

Sen tänkte vi träffa folk och det gick bra not. Det var lugnt att ta bild med Erik & Wiktoria men jag fick inte ta bild med Linn & Lance. Han var så artig och tackade när jag sa han var på duktig på att dansa. Vi gick därifrån och pratade med Sigrid och Robin efter folk ha pratat och tagit bilder på dem. Sen när jag fått en bild med dem var det samma sak igen. Det var en publikvärd som sa att vi inte fick ta bilder med dem. Sen sa hon till andra så vi hade inget annat val att gå ut.

Såg Anna Book på en stol och tänkte hon kommer ut samma väg som oss. Det var osmart. När Mia skrev att hon såg henne gick vi ut. Vi hämtade ut från garderoben och och hittade Mia som sa Anna Book har gått. Vi såg flera deltagare och dansare. Fick en bild med Tobias som undrade om jag hade kallt för att jag ville ha en bild utan jacka. Sen träffade vi Calle. Dessutom Freddie.

Bilder med dansare och artister https://www.instagram.com/p/Bvc100lAcpi/

Det värsta var när jag såg Tomas och jag fick en blackout. Jag ville prata med honom men fick inget ljud ur mig. Tjejerna pratade med honom. Han hade en grå jacka med huva. En av dem undrade varför han hade huva på som han svarade med: Om det börjar snöa. Jag ville följa efter men gjorde inte det för att jag inte kom på nåt att säga överhuvudetaget. Sa knappt hej eller hejdå och lät honom gå. Var så piss off på mig själv och tjejerna brydde sig inte om min situation.

Sen när ingen intressant var kvar så stack vi. Medan vi väntade på bussen åkte vi en elsparkcykel som vi turades om att åka. Sen när bussen kom åkte vi till Cityterminalen där vi gick av. Vi delade på oss och åkte åt varsitt håll. Jag, Maria och Mathilde till Medborgarplatsen med tunnelbanan sen gick vi till lägenheten. Tog en stund innan vi somnade för det blev lite mycket prat.

17.04.2019 kl. 00:20

Åkte Birka för att träffa David!

22 mars

Ville träffa David så jag tänkte åka Birka istället.

Gick ombord och checkade in mig i infodisken. Lämnade in väskan i bagagerummet där det också var andra grejer. Tog en kasse med en tidning och en powerbank med sladden i. Gick till däck 6 och satte mig i en fåtölj och tänkte testa sova lite när det var så tyst och lugnt. Då har Birka redan lämnat Mariehamn. Surfade en stund innan jag kunde äta frukost.  Betalade för frukosten och gick in och åt det jag brukar äta på frukosten. Det jag gillade mest är daimtårtan och honungsmelon.

https://youtu.be/cQLxUQKaJ40

Efter frukosten var det för mycket folk för att sova vidare men det fanns annat och göra som läsa tidningen. Chattade lite med Annika på messenger också. Hon delade en länk. Jag visste inte att David är en av skeppsråttorna som är på loven på Birka. Gick ner till däck 5 till nattklubben och såg David prata med en i bandet. Han hade fått skägg igen. Hälsade på honom och frågade sen:

- Varför har du skägg?
- Det växer ut av sig själv
- Ja, men förra gången vi sågs hade du inte skägg
- Det hade jag inte nä. Det har varit sportlov och man har varit mycket ute och det värmer
- Okej
- Nu ska jag gå och hämta kaffe så ses vi senare

Videor från musikquiz https://www.instagram.com/p/BvaQHKBgtby/

Sen var det dags för musikquiz med Annaklara och David. Filmade lite med snapchat. Det var frågor som: Vem har skrivit utan dina andetag? Vad är färgerna i Jamaicas flagga? Vad heter USAs högsta berg? Vad heter mousserande vin från Italien? Vad heter godiset på 80-90talet som heter twix nu? Sen ville jag prata med David igen.

- DAVID!
- Han vände sig om
- Jag skulle säga en sak till dig. Jag steg på imorse och går av på eftermiddagen. Jag ska på Let's Dance ikväll
- Tvinspelningen?
- Ja
- Ha så kul, vi ses en annan gång

Fick en kram innan han gick. Lämnade nattklubben sen och gick till Lobbyn och satte mig på en stol och läste lite medan passagerarna samlades. När de flesta har gått ut var det lätt att hämta min väska från bagagerummet, packa in kassen, ta jackan och lämna färjan.

08.04.2019 kl. 21:46

Misslyckades lite på Stjärnornas stjärna och ändrade planerna

16-17 mars

Åkte Rosella till Kapellskär och buss därifrån till Stockholm.

Jag var redan 16:34 i Cityterminalen. Åkte direkt till Medborgarplatsen och träffade Mathilde. Vi väntade på Maria 16tiden. Lämnade av min väska och bytte kläder medan jag väntade. När Maria kom med sin bil så lämnade vi lägenheten. Hon satte på GPS med röststyrning så hon hittade till Spånga. Var framme vid 17tiden.  Mia har varit framme sen 16:22. När vi kom var det 5 personer på trappan. Ju längre vid stod desto längre blev kön.

https://www.ticketmaster.se/venue/nep-studios-spanga-biljetter/nep1/632

Vid 18tiden kom Proppen ut och berättade hur insläppet går till och vad man inte får ha med in i studion. Sen släpptes man in. När Mathilde stod i kön kunde jag göra en skylt till Andreas. Maria gjorde en Heja Mariette skylt. Vid 19tiden släpptes publiken in i studion. Mia hittade platser framför juryn och framför scenen på vänstra sidan. Jag och tjejerna också. Jag var orolig den kvällen och gick fram och tillbaka mellan stolarna och så jag kunde se Tomas steadi.

https://www.instagram.com/tomasantonsson/

När Pernilla började prata på scenen och berättade reglerna som att hon gillar skyltar men om man sitter på parketten visar man de bara före och efter ett framträdande på scenen  så man inte skymmer sikten för både kamerateamet och publiken. Sen kom Petra upp på scenen. Då gick jag till min plats. Jag såg Tomas gå igenom publiken och Maria hindrade mig att gå. Tjejerna tyckte jag kunde prata med honom efter sändningen.

Stjärnornas stjärna https://www.youtube.com/playlist?list=PLG-QBs65c274cL9eCgVHtqJGO7b0_Oufm

20:00 började premiären av andra säsongen av Stjärnornas stjärna. Expertpanelen iår består av Jan Gradvall och och Kishti Tomita. Genrecoach Joacim Cans för hårdrock som var veckans genre. Årets artister är Andreas Lundstedt, Andreas Weise, Jakob Samuel, Mariette, Peter Larsson, Plura, Renaida, Shirley Clamp. Mina favoriter blev Shirley, Andreas och Andreas.

Jonas Arnstorp https://www.instagram.com/arnstorp/

Det var så underbart att uppleva det igen trots jag gillade inte genren fast vissa låtar var faktiskt bra. När sändningen var slut hade jag så bråttom att jag lämnade allt för att upptäcka att Tomas var upptagen av att packa. Dessutom stod det personal ivägen så jag började prata med Jonas istället som stod med en tjej.

- Var det bra?
- Ja
- Sågs vi på Idol?
- Ja
- Är det bättre på lördagar?
- Ja, det är bättre. Var Adde på mello?
- Ja, det var lillebrorsan. Såg du mello?
- Ja, på finalen. Jag såg på Tomas insta där han var taggad
- Är du här nästa vecka?
- Ja. Det blir dansband då
- Jag gillar dansband. Gillar du också?
- Ja

Bilderna https://www.instagram.com/p/BvKaT1KAuyD/


Sen skulle lokalen tömmas på publik så jag måste hämta mina grejer och gå ut. Jag hittade tjejerna när jag kom ut. Tog bilder med Shirley, Andreas, Petra och Kishti.  Tomas som hade 4 kollegor med som gick in i hans bil. Sen var det dags att gå in i Marias bil. Det gick bra att hitta tack vare röststyrning från GPS. Hon lämnade av oss utanför höghuset. Vi gick upp till lägenheten. Det blev lite prat innan det var dags att sova.

https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/magnus-carlsson-studsar-i-soffan-nyheten-kom-imorse-11973435

När jag vaknade upptäckte jag att Magnus Carlsson är i nyhetsmorgon. Jag trodde han skulle sjunga senare så jag hade inte bråttom iväg. Efter kollat insta nån timme så packade jag väskan och gick till tunnelbanan för att åka till Gärdet. Läste kommentarer på vägen på Magnus Carlsson insta och förstod han har sjungit redan. Dessutom när jag väntade utanför tv4huset såg jag alla klipp att han redan har sjungit och varit på intervju i Nyhetsmorgon så jag stack. Åkte direkt till Tcentralen. Checkade in mig till Rosella.

    Åkte buss till Kapellskär och därifrån åkte jag Rosella till Mariehamn.

05.04.2019 kl. 00:22

Melodifestivalen var en upplevelse i sig!

9 mars

Åkte till Kapellskär med Rosella och buss till Stockholm!

När jag kom till Stockholm åkte jag tunnelbanan till Medborgarplatsen. Maria mötte mig i Björns trädgård. Vi gick till Mathildes lägenhet men hon var inte hemma. Vi väntade utanför tills hon kom. Lämnade av min väska. Vi gick till tunnelbanan när Maria har sminkat klart. Vi åkte tunnelbanan och bytte i T-centralen till pendeltåget för att tjejerna var för lata för att gå till Södra station.

Framme i Solna åt vi på Max som var fullsatt med långa köer. När vi äntligen kom in i Friends Arena hade vi inte mycket tid att köa igen till olika sponsorernas ställen men vi fick lite gratisgrejer iallafall. Hittade Freddie. Träffade Mia & Marie och tappade bort dem. 19:52 skrev Mia: Programledarna kommer gå precis framför mig

Gick ner till parkett för att hitta min plats och Mathilde & Maria sökte sin plats. Marie satt på läktaren. Hittade Mia sen min plats som var lite längre bak och längs med en annan gång. Lyssnade på Pernilla Isedal som var studioman på scenen som berättade vad man inte får göra och vad man får göra.

Bilder från Melodifestivalen hittar ni till exempel här. Jag glömde bort att ta bilder från Friends Arena https://bloggar.aftonbladet.se/schlagerbloggen/

Sen började direktsändningen med Felix Sandman och Benjamin Ingrosso. Sen fortsatte det med presentationen av artisterna. Det var lättare att följa med hela sändningen på storbildskärmarna när inte satt så nära som Mia gjorde. Blev avundsjuk när Mia skrev 20:21: Eric vinkade till mig


Ville också ha så bra plats men så går det när man inte köpte biljetten själv den här gången heller. Men det var underbar stämming i arenan. Publiken jublade och applåderade. Jag hade 8 favoriter i finalen så det var riktigt bra framträdanden på scenen men Mia skrev igen nåt jag också ville uppleva:


20:55 Hälsade på Tomas
20:55 Såg han dig?
20:55 Japp han nickade.
20:56 <3
20:58 Gjorde hjärta till Eric! Han gjorde tillbaka
Den som drog ner mest applåder och jubel var John Lundvik så jag gissade att publiken tycker att han var bäst.

När det har varit en genomgång av alla låtar och en mellanakt om Dance you off vore en dansakt så var det dags för röstning. Alla i juryn gav sin tolva till John Lundvik. Sen kom det en genomgång till innan röstningen var slut och sista mellanakten kom igång.

Här mera bilder men också mycket text från Melodifestivalen. https://blogg.svt.se/melodifestivalen-expertbloggen

När Charlotte Perreli & Dana International slutade sjunga dök Eric upp i sin fjäderjacka och Sarah började räkna upp hur många poäng alla bidrag fick. Till slut kom det väntade slutet som var att tittarna gav mest poäng till John Lundvik. Då lämnade jag min plats för att hitta Mia för jag ville se hans nummer från hennes plats.

Sen gick vi till scenen där Sofia Dahlen intervjuade John Lundvik och sedan Benjamin Ingrosso. Lämnade inte scenen ur sikte före jag såg Tomas och Niklas göra det. Då gick vi till presskonferansen och upptäckte försent vi var på fel sida för att kunna ropa och få artisternas uppmärksamhet.

Vi lämnade parketten när den tömdes. Hittade Maria och Mathilde på läktaren. Vi lämnade Friends Arena och åkte pendeltåget till Stockholm Central. Maria orkade inte gå så vi väntade en kvart på spårvagnen som vi gick av i Nybroplan därifrån vi sen gick till Berns.

20.03.2019 kl. 01:11

Robin Stjernberg på Cinderella!

2-3 mars

Jag, Maria och Mathilde checkade in Stadsgårdsterminalen. Trodde när jag tömde allt i min ficka i en låda i skanningsmaskinen att de skulle ta vattenflaskan och smörgåsen ifrån mig men fick ha dem kvar. Plockade in allt tillbaka. Sen gick vi ombord på Cinderella för att hitta hytten. Därefter hade jag bråttom för jag ville höra på Robin Stjernbergs soundcheck. Tillslut följde alla med. Fick förklara allt till Maria som aldrig varit ombord på Cinderella tidigare.

Vi lyssnade på soundchecket och när det var slut kom det svåra. Förklarade till Maria att man kan gå ut på flera ställen från Etage.Vi delade upp oss. När jag såg Robin och hans band på bottenplanet av nattklubben ropade jag på tjejerna. Vi fick krama Robin som sen skulle äta. Vi följde med en bit sen sa vi att vi ses senare.

Visade Maria runt och sen fastnade vi i vinterträdgården men inget hände. Vi kollade Melodifestivalens andra chansen på Marias surfplatta sen ner till hytten innan vi gick till Etage. Det var ett showband där på scenen när vi kom. Innan Robin var på scenen gick scendraperierna för scenen och en DJ spelade musik. Vid 23 var det dags för Robin att presenteras. Han höll igång i en timme.

I don't care
https://www.youtube.com/watch?v=sVYcGuGnkdw
On my mind

https://www.youtube.com/watch?v=-PIvfdZcwCg
Body Language

https://www.youtube.com/watch?v=aaiYQPd1Tu0
It's hard to  get hurt (when you got nobody)

https://www.youtube.com/watch?v=br_ugKasnTY
Let me dance with you

https://www.youtube.com/watch?v=IpZto4mbaWE
Under Water

https://www.youtube.com/watch?v=rSrM9K0RazA
Feed on my love

https://www.youtube.com/watch?v=AulMs0UZ5Xs
Crime

https://www.youtube.com/watch?v=MlV6FarhBNo
You

https://www.youtube.com/watch?v=l7qGbEnf7aA
Let me entertain you

https://www.youtube.com/watch?v=o6AtGD72Zf0
Stad i ljus

https://www.youtube.com/watch?v=oH2Fe3kXifo

Blev så lycklig av att höra Crime igen. Det var första gången jag hörde Let me dance with you och Stad i ljus får mig tänka på Ljusterö där jag hörde den första gången. Älskar Under Water EP men underbart att höra gamla låtar också som On my mind.

När konserten var slut gick vi upp för trappan och väntade utanför artistlogen. Det dröjde otroligt länge så vi gick ner för att kolla om vi såg Robin på scenen. Upptäckte att han höll på att testa poledance. 2:30 kom han ut och pratade med fans. Vi var så många att när Robin kom fram till mig blev det bara en kram och berätta om Meet & Greet.

Tjejerna ville festa men det ville inte jag så jag följde inte med dem till dansgolvet igen. Efter kollat stories medan Cinderella var ute på ålandskt vatten var det dags att sova..Sov inte länge för Marias alarm pep redan 8:30. Tjejerna var trötta men vi gick och åt brunch tillslut. Sen blev vi lite för länge i hytten för redan 11tiden hade Robin Meet &  Great.Vi åkte hiss och upptäckte nästan alla har redan kommit till Vinterträdgården.

Frågade varför han släppt tre singlar från sin EP och han svarade att han inte bestämmer det. Han bara gör musiken. Senare kom jag kom en ny fråga. "Vill du släppa musik på svenska som andra artister har gjort?" Fick veta att han vill göra musik utomlands och svensk musik blir det i framtiden. Men han vill gärna sammarbeta med Niello. Just nu är Niellos priotering familjen och han har träffat hans lilla son.

Robin fick ett samtal och han skulle äta med bandet och undrade om vi skulle ses vid spelrummet. Några av stjernorna ville de ska mötas på samma plats om en timme. Så vi gick och packade väskorna och sen gick tillbaka och då var det dags för bilder. Mathilde visade en bild hon vill göra. Den var lätt. Min var svåare så det blev bara kram och vanlig bild. Maria tog selfies.

Sen var det resten av stjernornas tur. Sen skulle han till scenen och plocka ihop sina instrument. Jag, Mathilde och Maria följde med till Etage som höll på att stängas så Robin sa "Vi ses mina älsklingar" och kramade oss. Vi gick till hytten och hämtade våra väskor. Det var fullt på däck 7 så det fanns inget annat än att vänta tills Cinderella har lagt till i hamnen och öppnat dörrarna. Sen kunde vi lämna färjan.

Efter diverse rundturer fick jag som jag ville och lämnade mina kompisar och deras kompisar på Centralen. Gick till Cityterminalen där jag checkade in mig och sen gick in på bussen till Kapellskär..Var ej trött så jag höll mig vaken under hela resan. Framme i Kapellskär visade jag ID och biljetten för att gå in i väntrummet.

Det blev en stund väntan innan man fick gå ombord på Rosella. Där lämnade jag min väska i bagagerummet och hittade en tv i Streetcafé som hade ljud så jag kunde se på tv. Läste lite i tidningen när jag har kollat färdigt. När Rosella närmade sig hamnen kunde jag hämta väska så var det att vänta igen. Tillslut kunde man lämna färjan.

13.03.2019 kl. 01:41

Åkte Birka för att träffa Emelie!

2 mars

Jag åkte Birka den här gången för att jag skulle träffa Emelie Clausen.

Brukar åka Rosella när jag ska till Stockholm men inte den här gången. Checkade in och lämnade in min väska i bagagerummet. Tog en tupplur innan det var dags för frukost. Efter jag har ätit satt jag en stund och läste Hänt i veckan innan det var dags för musikquiz.

Emanuel vinkade när han såg mig när han lämnade en låda med pennor och papper. Emelie såg mig senare. De sjöng med dagens coverband. Kunde inte alla frågor den här gången heller men det gör ingenting.

Emelie & Emanuel musikquiz https://www.instagram.com/p/Buw_59zgPK4/

Det var kul att prata med Emelie men hon visste inte att jag gått på Åland. Hon trodde jag åkte igår och senare trodde hon jag skulle åka ikväll. Hon sa att hon går av idag och ikväll är det Patrik Grönlund och Marie. Jag sa att jag ska åka Cinderella ikväll med några kompisar och se Robin Stjernberg. När hon förstod sa hon:
- Så du åkte imorse med Birka och hem med Cinderella. Har du åkt mycket Cinderella?
  - Nä det har jag inte gjort, men har åkt på två dubbelkryssningar på Birka. Ena när jag och en kompis såg Eric Saade och andra när en annan kompis och jag träffade Patrik innan han flyttade till Göteborg
- Aha, jag har sett videor på Annaklara. Nu ska jag äta frukost

Fick en kram innan hon gick. Jag gick till taxfree och köpte en sladd till min powerbank för den har slutat att funka. Tyvärr fanns det bara 2 meters sladd från Happy plugs. Väntade tills folk samlades och gick ut innan jag kunde gå in i bagagerummet och hämta min väska och gå ut.

09.03.2019 kl. 01:09

Robin Stjernberg är enda som fick mig åka tur och retur på samma dag!

15 februari

Blev incheckad till både ut och hemresan på samma gång

Åkte Rosella och därefter buss till Stockholm. Lyckades först missa en tunnelbana till Slussen och därför missade jag bussen mot Ropsten som Maria åkte eftersom jag inte sprang lika fort som henne för att jag har så dålig kondis. Men tur i oturen går båda ofta och tio minuter senare kom nästa buss. Hittade senare Maria i Radiohuset.

Som vanligt tog jag för få bilder men jag filmade hela konserten på Musikplats Stockholm när det är en artist vars musik jag älskar. Jag upptäckte Robin Stjernberg i Melodifestivalen 2013 där jag förälskade mig i hans bidrag. Han var den första som gått via andra chansen och vunnit finalen. Jag har fått vänner bland hans fans som jag har kvar än idag.

Efter konserten väntade vi på signeringen. Robin såg mig och Maria och kramade oss först innan han signerade affisher. Hon påminde mig att ge marabou mintkrokant chokladen jag köpte på Rosella till Robin. Han blev så glad och kramade mig igen. Ni vet vad jag tycker om sa han till oss. Sen fick vi bilder med honom innan han fortsatte med resten av kön. Han tog sig tid med alla. Jaana blev förvånad hur länge vi var i studion. Allt har tömts under tiden och vi kunde se hur det såg ut bakom scenen.

Det här är det bästa jag vet

I don't care
https://www.youtube.com/watch?v=DpAMPcZcLWs
It's hard to get hurt (when you got nobody)
https://www.youtube.com/watch?v=5Ea4c55kFX8
Under water
https://www.youtube.com/watch?v=hZvMBBTrF5w
Intervju
https://www.youtube.com/watch?v=3apz5ZuGoFc
Always
https://www.youtube.com/watch?v=b4VlyZLhOyM
Rain
https://www.youtube.com/watch?v=Q5Z4OjDf88o
You
https://www.youtube.com/watch?v=fp53i3atE4A

Maria blev rastlös efter stund så vi stannade inte länge i radiohuset. Jaana ville bli kvar och ladda telefonen men hon fick låna en powerbank av Maria. Vi åkte buss till Slussen och åt på Donken. Där hade Maria inte bråttom därifrån men jag hade det. Jag ville till Yves Rocher och köpa duschkräm. De följde med mig dit och sen till Cityterminalen där de väntade tills bussen till Kapellskär kom. Sa hejdå till dem och gick in i bussen. Åkte Rosella från Kapellskär.

27.02.2019 kl. 22:30

Sista veckoslutet med Patrik Rasmussen på Birka

8-10 februari

Jag åkte Rosella till Stockholm

Jag åkte på dubbelkryssning med Marika på Birka

Patrik och Annaklara träffade vi när vi gick ombord
- Va kul. Det var länge sedan
- Ja det var det
- För mig var det inte längesedan. Vi sågs när Eric var här
- Saade? Det har jag hört talas om
- Ja, synd att du inte var här. Jag var med Mia då och hon hälsar. Hon kunde inte vara här för hon att hon ska på Gnestarevyn
- Det var ju synd. Vilka är där?
- Det vet jag inte men Mia bokade före nyår före hon kom på att premiären till Gnestarevyn är samtidigt.
- Men ni två är här. Har ni samma hytt?
- Nej, Mia bokade för mig och henne och Marika har buss
- Ja, så är det. Därför har ni olika.
- Ja, annars brukar vi vara i samma hytt
- Jag har börjat packa redan för Göteborg. Ska åka ner slutet av månaden
- Men hur blir det med mars då?
- Jag vet inte hur det blir. Om det krockar med repetitioner eller inte.
- Okej, hoppas inte för att Mia vill åka 8 mars
- Jag vet inte hur det blir men jag hör av mig
Sen pratade han med Marika

David Ringblom vid pianot
https://www.instagram.com/p/BtzKfCXAUoK/

Det var förfest vid pianot där jag filmade lite mycket men vilken underbar röst David har. Därefter var det karaoke som Marika skippade men kollade showen istället

David Ringblom, Patrik Rasmussen och Annaklara Folin svenska hits och vid pianot
https://www.instagram.com/p/BtzPL_nAfvx/

På kvällen var det schlagerdisko som Marika skippade och stannade i nattklubben istället men jag älskar melodifestivalen så jag var ensam på terassen tills jag skulle sova.

David Ringblom, Patrik Rasmussen och Annaklara Folin musikquiz och firarmix
https://www.instagram.com/p/Bt1jU4EAuIz/

Vi åt frukost och senare efter en tupplur kollade vi på musikquiz. När folk har gått av ville Marika gå på promenaddäck och ta bilder. Det regnade ute på däck så vi stannade inte länge.

Ja må du leva
https://www.youtube.com/watch?v=vA9u_1tmjxA

De hade en ny programpunkt där man kan berätta om man har nåt att fira och sen sjunger de Darins låt som jag filmade. Sen var jag och kollade på förfest vid pianot.

Västa Schlagern
https://www.youtube.com/watch?v=hjGaXUp0jI8

Filmade också en låt innan karaoken började. 

Marika ville ha en bild med Patrik och mig efter karaoken

Sen var det en show igen som jag ville filma men fick inte med hela. Det var några barn som sprang omkring där samtidigt som de sjöng. På kvällen ville Marika dansa men jag hade ingen lust. Jag ville bara lyssna på musiken på Schlagerdiskot så hon gick. Vi träffades efteråt och åt korv med bröd innan läggdags.
Orup Medley
https://www.youtube.com/watch?v=FcDqefFNlTM

Vi åt frukost och senare efter en tupplur kollade vi på musikquiz. Därefter pratade Marika med Patrik men jag höll tyst för att jag ville överaska honom. Följde med Marika till bussen och vinkade av henne. 

David Ringblom, Patrik Rasmussen och Annaklara Folin
https://www.instagram.com/p/Bt11nrSAwo6/

Åkte hem med Birka

Checkade in, köade och gick ombord igen för att se Patriks reaktion. Inget slår första gången jag åkte Birka men detta var också kul.

- Jag gör som jag gjorde sist när Eric var här
- Går du av i Mariehamn? Eller har andra planer?
- Ja, jag ska hem
- Vad har du för planer?
- Inga, jag åker bara hem
Förstod noll av Annaklaras resonemang. Patrik hade vidöppen mun när han såg mig 
- Jag är helt chockad 
- Jag kan tro det. 
- Gick du inte ens av båten?
- Ja, jag vinkade av Marika vid bussen 
- Okej men nu är du här igen 
- Ja, ska gå av på Åland imorgon 
- Mitt i natten?
- Nä men tidigt på morgonen 
- Du får lägga dig 8
- Nä inte så tidigt 
- Du får sova när du kommer hem och sen busa med hundarna 
Sen kom Annaklara och pratade med honom så jag sa att jag går ner till hytten. När jag varit i hytten och gick upp kom han emot och sa att han ska äta och det blir fisk

Det var helt annolunda att åka på söndag då det var mycket lugnare tempo överallt och de flesta jag såg var pensionärer och äldre personer. "Kom så spelar vi" hette musikstunden vid pianot.

Hyllning till Ted & Kenneth Gärdestad
https://www.youtube.com/watch?v=D7xr2hjvJ9Q

Blev så glad när jag hörde vem de hyllade i deras show. Så när de hade önskelåten på kvällen önskade jag en av deras låtar. Därefter var det tack och godnatt. 

14.02.2019 kl. 23:40

Eric Saade på dubbelkryssning på Birka

25-27 januari

Jag åkte Rosella till Kapellskär och därefter buss till Stockholm. 

Dubbelkryssning

Jag träffade Mia, Carro och Oscar i terminalen som följde med på kryssningen på Birka. Därefter träffade jag också Christel och Mona på färjan som är fans till Eric Saade. När Eric har repat öppnades nattklubben. Eric var där med sitt band och Nicole. Jag lyckades frågade honom om en kram. Han kramade mig och sa Vi ses ikväll.

Emanuel Bagge och Annakarin Folin  https://www.instagram.com/p/BtGnb4XAcZq/

Jag kollade på nöjesvärdarna som sjöng på förfesten och showen på kvällen och musicquiz

Första konserten filmade jag med kameran
Put your hearts in the air https://www.youtube.com/watch?v=mAEQPi5syU4
Vill
https://www.youtube.com/watch?v=jQAuf88vn38
 Allt man kan önska sig
https://www.youtube.com/watch?v=sSs9670FbOM
Så jävla fel
https://www.youtube.com/watch?v=_MnQBZbU7Eg
Manboy
https://www.youtube.com/watch?v=FCb2c55AGZU
Popular
https://www.youtube.com/watch?v=GjjqSMUN3UU
Vill ha mer
https://www.youtube.com/watch?v=coy0Hxci0Zg
Wide Awake
https://www.youtube.com/watch?v=reOYH5BuIiA
Sting
https://www.youtube.com/watch?v=AkcbSAeCmis
Bra Vibrationer
https://www.youtube.com/watch?v=ZxzZmNvbe9Y
Girl from Sweden
https://www.youtube.com/watch?v=adL4dqb3HhA

På kvällen blev det lite schlagerdisko i terassen innan det var dags att sova. På morgonen var vi och åt frukost innan vi sov en stund till och sedan deltog i musicquiz. Vi checkade in i info så vi slapp gå av i terminalen för att gå ombord igen. 

Emanuel Bagge, David Ringblom, Anna Klara Folin https://www.instagram.com/p/BtMkqGagEJ1/

Jag kollade på nöjesvärdarna som sjöng på förfesten och showen på kvällen och musicquiz

Andra konserten filmade jag med snapchat och laddade upp på insta och därmed hade chans att sjunga med i första versen och andra refrängen. Tyvärr missade jag att filma när Christel gav en present till Eric före Sting eller när Eric satte mikrofonen framför hennes mun för hon skulle sjunga på manboy men det kom inget ljud så jag sjöng en ton eller två innan han sjöng vidare.
https://www.instagram.com/p/BtJrZVngpdq/
https://www.instagram.com/p/BtJ0OqDgBPh/

På kvällen efteråt blev det schlagerdisko igen i terassen och därefter gick jag till nattklubben igen. Lyckades bonga Eric & Nicole men Mia ville inte träffa honom så jag kollade bara på de drack och dansade innan de lämnade dansklubben. Jag gick till hytten och lägga mig för att sova.

På morgonen därefter orkade bara jag upp och åt frukost innan jag sov en stund till. Resten gick upp halvtimme innan musikquiz och deltog endast i musicquiz.Därefter packa och lämna fartyget. Mia & jag lyckades varken träffa Eric & Nicole eller Christel och Mona på efteråt.

Jag följde med Mia till Mcdonalds. Jag åt sweetpotatofries innan jag gick tillbaka till temrinalen för att checkade in mig för jag skulle åka hem med Birka för första gången. Söndagen på Birka var lite annolunda än tidigare. Det var Önskeprogram vid pianot också förutom förfesten. Dessutom karaoke men det skippade jag för att sova. Gick av i Mariehamn.

David Ringblom & Anna Klara Folin  https://www.instagram.com/p/BtPMqoOgqxy/

Jag har hittat en ny favorit som heter David Ringblom. https://www.instagram.com/p/BtPRTBCg_hD/

07.02.2019 kl. 21:57